×
☰ Menu
robertdouw.nl

Wat kun je verwachten?

Welkom op mijn blog!

Algemeen
| 30-08-2019, update: 19-02-2020
Op deze nieuwe website ben ik van plan minstens één keer per week een nieuw artikel te plaatsen. Wil je weten wat je kunt verwachten, lees dan snel verder. (Alhoewel, je mag er natuurlijk ook rustig de tijd voor nemen. Zou ik zelfs wel leuk vinden.)

In boekjes en op websites over blogs lees je vaak dat je één onderwerp moet kiezen dat past bij je doelgroep. Maar het leuke van een eigen site vind ik nou juist dat ik niets moet. En dus ga ik schrijven over verschillende onderwerpen. Om het (ook voor mijzelf) wat overzichtelijk te houden, beperk ik mij eerst tot drie categorieën: Auto's, Beeldende kunst en Taal.
robertdouw.nl
Een overzicht van de verschillende categorieën
Om de week: klassiekers en taalverwanten
In de categorie Auto's wil ik om de week een model toevoegen aan een virtuele verzameling klassiekers, in een rubriek die ik Mijn klassiekers noem. In de andere weken ben ik van plan in de categorie Taal te schrijven over woorden in verschillende talen en de herkomst daarvan, in een rubriek die ik West-Germaans noem. Klik voor een voorproefje en een verdere toelichting op de linkjes in de vorige zinnen. Ik ga mijn best doen die stukjes smeuïger te maken dan deze alinea...

Poëzie op dag drie
In de categorie Taal kun je meer verwachten: op de derde van elke maand ga ik een gedicht publiceren dat ik zelf geschreven heb. Doodeng, maar dat schijnt erbij te horen als je eigen werk openbaar maakt. Onder de noemer 'Poëzie op dag drie' laat ik dus één keer per maand een gedicht het licht zien. Zonder verdere toelichting of verantwoording. Is mijn werk dan zo goed? Geen idee, dat mag je zelf bepalen ;)

Beeldende kunst
Een aantal keer per jaar, zonder vast ritme, wil ik ook schrijven over beeldende kunstwerken die mij in het bijzonder aanspreken. Zo ga ik in het eerste stuk in deze categorie in op het werk Thoughts unsaid, then forgotten van Bas Jan Ader.

Blijf op de hoogte!
Spreekt het voorgaande je aan? Dan kun je natuurlijk regelmatig robertdouw.nl intypen in je browser of mijn site toevoegen aan je favorieten. Krijg je liever een herinnering als ik een pagina toevoeg, dan kun je mij volgen op Twitter of Instagram. Klik daarvoor op één van de links in het menu (klik op de 'hamburger' linksboven op de pagina). Geen behoefte aan? Even goede vrienden. Hoe dan ook zie ik je hier graag terug.